και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Οι Αποδιοπομπαίοι Τράγοι της “Ιστορίας”...



Να δεις που στο τέλος θα πει ότι φταίνε τα Κινεζάκια και οι κακοί κερδοσκόποι ή και τα δύο.

Ο ΔασκαΛάκος....

12 σχόλια:

  1. Στουρναρας- προβοπουλος:δεν θα υπαρξει κουρεμα καταθεσεων.
    Αυτα παθαινως οταν κανεις λαθος ερωτησεις... Η σωστη θα ηταν, θα υπαρξει φορος στις καταθεσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λήσταρχε,

      Εσύ που υποτίθεται ότι είσαι ειδικός στις "ληστείες" πάσης φύσεως, πες μας σε παρακαλώ:

      Έχεις δει ποτέ καμιά ληστεία να προαναγγέλλεται... ;;;

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο δασκαλε, απλα εμενα με ρωτουσαν παντα τις 'σωστες' ερωτησεις, και οποτε... μπατηρησα...διοτινστους αδαεις, μπορεις να θετεις πολυ υπουλα ερωτηματα καμια φορα... by the way, το εριξα στο διαβασμσ τελευταιως... μπας και τιμησω καποια στιγμη το ονομα μου! Ευχαριστω για την συνεισφορα (βιβλιων) για μια φορα ακομα...

      Διαγραφή
  2. Λιάπης: Πήγα ένα ταξίδι να ξεχάσω το δράμα που ζω! «Ήθελα να ησυχάσω από το δράμα μου...», ανέφερε ο Μιχάλης Λιάπης

    Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/386703/liapis-piga-ena-taxidi-na-xehaso-to-drama-poy-zo-vid#ixzz2oso88PS6


    Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/386703/liapis-piga-ena-taxidi-na-xehaso-to-drama-poy-zo-vid#ixzz2osnqSZOV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι,
    τα κέρδη από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές θα φορολογούνται με ποσοστό 15% από το νέο χρόνο.

    Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα warrants των τραπεζικών μετοχών γιατί θεωρείται πως έχουν τιμή κτήσης 0 (μηδέν). Άρα όταν πουληθούν, όλο το ποσό θα θεωρείται κέρδος !
    Συνεπώς θα φορολογηθεί το σύνολο της αξίας τους !

    Όσοι επιθυμούν να το αποφύγουν, προτείνεται να τα πουλήσουν και να τα ξαναγοράσουν, έτσι ώστε να έχουν ένα πινακίδιο αγοράς στα χέρια τους.
    Θα τους κοστίσει την προμήθεια που θα πληρώσουν στην χρηματιστηριακή, αλλά το κόστος είναι πολύ μικρό σε σχέση με το 15% του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν αργότερα.

    Την ίδια τακτική, είναι φρόνιμο να κάνουν αυτοί που έχουν αρκετά κέρδη από το χρηματιστήριο φέτος. Π.χ. αν κάποιος αγόρασε τον ΟΤΕ στα 5 € και σήμερα έχει 10 €, συμφέρει να πουλήσει την μετοχή και να την ξαναγοράσει την ίδια ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται πως η τιμή κτήσης είναι 10 και όχι 5 !

    Προσοχή.
    Δεν προτείνω να πουλήσουν τις μετοχές τους όσοι έχουν κέρδη. Η ιδέα είναι να πουληθούν και να ξαναγοραστούν, με σκοπό να υπάρξουν φορολογικά οφέλη. Νόμιμα.
    Ξεκαθαρίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεως πως ΔΕΝ παίρνω θέση για καμία μετοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη φοβάσαι φίλε Λουκά,

      Από το νέο χρόνο θα αναλάβει ο Αλέξης...

      και έτσι κανείς πια δεν θα πουλάει με κέρδος για να φορολογηθεί.....

      Διαγραφή
  4. Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τη συμπεριφορά κάποιων ΜΜΕ (κυρίως των γνωστών διαπλεκόμενων), κατά τους τελευταίους 2 μήνες και ειδικά τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, θα διαπιστώσει μια σταδιακή στροφή στον Αλ. Τσίπρα και το Σύριζα. Μάλιστα, αναρωτιόμαστε αν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι αυτό το γεγονός θα μπορούσε να εκληφθεί ως οιωνός πολιτικών εξελίξεων για το 2014 (ειδικά κατά το β’ εξάμηνο μετά την προεδρία της Ε.Ε. και τις ευρωεκλογές) ή απλά εντάσσεται στον πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων (δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τις αποκρατικοποιήσεις που έρχονται).



    Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σταδιακή στροφή του Mega Channel, με ότι αυτό σημαίνει. Πόσο τυχαίο είναι λοιπόν το γεγονός ότι το προηγούμενο Σάββατο (για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό) και επί μισή ώρα οι παρουσιαστές του πρωινού, κ. Χασαπόπουλος και Αναγνωστάκης είχαν αφιέρωμα στα Τζουμέρκα και τον πρόεδρο του Σύριζα, Α. Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στο χωριό του για την περίοδο των Χριστουγέννων.



    Ακόμη πιο χαρακτηριστικό ήταν τα όσα αναφέρονταν στο ρεπορτάζ του καναλιού, με φανερή την προσπάθεια να παρουσιαστεί ο πρόεδρος του Τσίπρα ως το “παιδί του λαού” και, ανάμεσα σε άλλα και ως σωστός οικογενειάρχης (στα πλαίσια πάντα της προσπάθειας βελτίωσης του προφίλ του προέδρου του Σύριζα). Στο ρεπορτάζ, γίνονταν αναφορές στο που πάει ο Α. Τσίπρας, με ποιους συνομιλεί, τι τρώει και όλα τα γνωστά που συνηθίζει να λέει ένα τηλεοπτικό κανάλι όταν θέλει να «προπαγανδίσει».



    Βέβαια κάποιοι κακοί, όχι εμείς! λένε ότι ενόψει της αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ (γνωστά τα συμφέροντα Μπόμπολα και από την άλλη πλευρά του ομίλου Περιστέρι της Γέκτεραν) τέτοια πράγματα είναι αναμενόμενα και φυσιολογικά, σε μια προσπάθεια να σταλούν τα ανάλογα μηνύματα στο «Μέγαρο Μαξίμου».



    Πάντως εμείς θα ρισκάρουμε να προβλέψουμε ότι σε περίπτωση που αργά ή γρήγορα ο Σύριζα έρθει στην εξουσία και προσπαθήσει να κυβερνήσει με τη λογική που έχει δείξει (δηλαδή χωρίς αρχή και τέλος), τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι σε 6 μήνες θα έχουμε και πάλι πρόωρες εκλογές, με το Σύριζα να διασπάται στα δύο (βέβαια το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά θα πάνε πολύ πίσω τη χώρα και την οικονομία).



    Κανείς δε θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην Αργεντινή, την οποία πολύ συχνά επικαλείται ο Α. Τσίπρας, αυτός ο οποίος αποχώρησε με ελικόπτερο, δεν ήταν ο αντίστοιχος Α. Σαμαράς, αλλά ο αντίστοιχος αργεντινός Α. Τσίπρας, ο οποίος είχε υποσχεθεί στους αργεντινούς «λαγούς με πετραχήλια». Έτσι, μόλις 6 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας του έφυγε «κακήν κακώς» από προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής, παραδίδοντας την Αργεντινή στο απόλυτο χάος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Γνώμη μου είναι πως τέτοιες μέρες, είναι καλύτερα κανείς να μην ασχολείσαι με τέτοια θέματα και να χολοσκάει...

      Γι' αυτό εγώ εύχομαι ολόψυχα σε όλους μας: "Ευτυχισμένο το σωτήριον έτος ανάπτυξης 2014..."

      Και γιατί να μην είναι άλλωστε μια που το είπε και ο Αντώνης...

      Και μην στεναχωριέσαι..

      Αν ο Αλέξης αποδειχθεί και αυτός "κωλοτούμπας" ή τον ρίξουνε μέσα σε ένα εξάμηνο όπως λες μην σε "παίρνει από κάτω" ..

      θα έρθει μετά ο Λιάκος με τα παλικάρια του να "τελειώσει" επιτέλους ότι άφησαν μισό όλοι οι άλλοι προκάτοχοί του....

      Διαγραφή
  5. ΑΚΟΥΤΕ ΑΚΟΥΤΕ Nomura – Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ίσως φτάσει και τις 25.000 μονάδες το 2014 ή 53% ΟΙ ΧΡΕΩΚΟΠΟΙΜΕΝΟΙ http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/123767-nomura-–-ο-δείκτης-nikkei-στην-ιαπωνία-ίσως-φτάσει-και-τις-25-000-μονάδες-το-2014-ή-53.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην πάει ο Nikkei 25.000 φίλε Λουκά..

      Τόσο μόνο θα πάει ο S&P...

      Ο Nikkei θα πάει πάνω από 48.900 μονάδες που ήταν το 89'..

      Και αυτό το λέω γιατί τα Γιαπωνεζάκια έχουν ήδη εκλέξει τον "Τσίπρα" τους ...

      Άντ(b)ε να εκλέξουμε και εμείς τον δικό μας, για να αρχίσει να τυπώνει Ευρώ, Δραχμές ή Κουρκουμπίνια να πάει και το δικό μας όχι 2.000, αλλά 200.000 μονάδες....

      Γι' αυτό: "Καλή πρωτοχρονιά σε όλους.."

      Γιατί για την χρονιά με τέτοιες προβλέψεις...

      "δεν χωρεί αμφιβολία περί τούτου" ....

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλη χρονια με υγεια και αναπτυξη :)


    http://500000aganaktismenoi.blogspot.gr/2014/01/25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.